söndag 8 maj 2016

Läsdagbok- Karaktärerna

Titel: Det är dags att inte freaka ut

Huvudkaraktären i boken är Zoe Webster. Det är också hon som är bokens fokalisator. Hon är den enda fakalisatorn i boken. Boken berättas ut hennes perspektiv och man får ta del av hennes tankar, känslor och hur hon ser på situationen. 

Även fast bokens huvudsakliga huvudkaraktär är Zoe kan jag inget annat än att tycka att Phillip Digby också är en huvudkaraktär. Phillip Digby, eller bara Digby som man säger i boken är en viktig karaktär som är med genom hela bokens gång. Boken bygger väldigt mycket på Digbys liv och handlingar. Hans förflutna är grunden för boken då den förekommer väldigt mycket och ofta. Digbys förflutna förekommer på så sätt att en händelse i hans uppväxt är fallet som han och Zoe måste lösa. Även fast boken handlar så mycket om Digby berättas dock aldrig boken ur hans perspektiv och man får aldrig veta hans känslor eller hur han ser på situationen. Om boken hade utspelat sig från Digbys perspektiv skulle man vara mer vetande om vad som skulle hända då Zoe bara följer med Digby på hans äventyr utan att veta vad som kommer att hända. 


Antagonisten, motståndet, i boken är främst alla gåtor och mysterium om de försvunna flickorna som huvudkaraktärerna ska försöka lösa. I boken finns det några få personer som är antagonister. I början av boken är Zoes granne en antagonist. Men i slutet av boken hjälper grannen Digby och Zoe så även fast grannen var en antagonist hjälpte hon till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar